Feng Shui pro rok 2023 – Tři zabijáci (San Sha)

Každý rok se prozkoumává několik vlivů, které v tradičním Feng Shui mění svoji polohu, abychom správně určili směr, ve kterém působí, a mohli tak jejich vliv buď eliminovat, nebo využít. V předešlém článku jsem popisoval pozici a vliv Velkovévody Jupitera a jeho kontrapozici zvanou Sui Po. V tomto článku se podíváme na vliv označovaný jako San Sha a překládaný jako Tři zabijáci.

Tři zabijáci jsou v kostře tři druhy pohrom, které přináší do našeho života loupež, kalamitu a překážky. Souhrnně se označují jako San Sha, což volně překládáme jako „Tři zabijáci“. Jde o vliv, který najdeme jak v tradičním Feng Shui, tak také v čínské astrologii, protože obě tyto disciplíny jsou jako spojené nádoby a jedna se prolíná s druhou. Ve Feng Shui fungují však trochu jinak než v astrologii, přestože mají stejný vzorec určení.

Základem pro učení Tří zabijáků je správné porozumění ročních dob a „Raných nebes“, protože odtud je odvozen vzorec pro jejich určení. Tím se zde ale nebudeme do hloubky zabývat. Vám pro dnešek postačí, že pro tento rok leží Tři zabijáci v sektorech JZ, Z a SZ – tak, jak je to uvedeno na obrázku.

V některých knihách se uvádí zjednodušený pohled na celou situaci, to když se píše, že Tři zabijáci leží na západě. To je sice pravda, ale jak jsme si již mnohokrát řekli, je důležité být pečliví a zaměřit jednotlivé sektory správně. Bez toho nám tradiční Feng Shui nebude fungovat. Jde totiž o to, že zatímco v astrologii se opravdu jedná v tomto roce (2023) o tři podzimní znamení Shen (Opice), You (Fénix) a Xu (Pes) – a ta jsou svázána se západem, tak v tradičním Feng Shui jde o tři výseče na speciálním kompasu pro Feng Shui (Lo-Pan), kde tito tři regenti leží v sektoru JZ3, Západ2 a SZ1. Proto musíme být ve Feng Shui opatrnější a pečlivější. Jinak by se mohlo stát, že tyto vlivy neodhalíme správně a nebudeme schopni jejich potenciál oslabit.

Primárně jde o to nepřivést Tři zabijáky k životu. Tyto neblahé Hvězdy probouzí aktivita, a proto je prospěšné se v tomto roce uvedeným sektorům vyhnout se stavební, renovační a stěhovací činností. Řekněme, že je prospěšné nechat tyto sektory v domě nebo bytě v klidu. Problematické však bude, pokud se Tři zabijáci dostanou do vstupních prostor a je jedno, zda to je vstup do domu, nebo třeba francouzská okna na zahradu, která se používají, abyste se dostali od jara do podzimu na zahradu. Všechny vstupy do a z obytných prostor jsou jangové a mohou probouzet Hvězdy, které se v nich usadí.

Jak utišit neblahý vliv hvězd, je vždy individuální záležitostí každé nemovitosti. U nás populární Lillian Too doporučuje bojovat letos se silou Třech zabijáků buď jasným světlem (Oheň omezuje Kov), anebo nádobou s vodou (Voda vyčerpává Zemi), ale tak jednoduché to není. Nicméně vyzkoušet to jistě můžete, protože svou logiku to má. Rozhodně vám však doporučím využít služeb profesionála, který bude moct celou situaci zvážit i s ohledem na vás a navrhnout adekvátní řešení v dané situaci i s využitím astrologických principů.

Shrnutí tedy je, že Tři zabijáci letos sedí obecně na západě. Konkrétně jde o sektory:

Loupež – JZ3 (232,6–247,5 stupně)
Kalamita a nemoci – Z2 (262,6–277,5 stupně)
Překážky – SZ1 (292,6–307,5 stupně)

V těchto sektorech je žádoucí, aby neprobíhaly žádné renovace a stavební činnosti, stejně jako stěhování nábytku. Pokud už z jakéhokoliv důvodu musíte, je prospěšné zvolit vhodné datum začátku těchto prací, aby se vliv utlumil. Tři Zabijáci jsou letos spojeni s elementem Kov a pro utišení jejich vlivu je prospěšné povolat odborníka, který situaci zváží a navrhne adekvátní postup.




Chcete poradit nebo si objednat rozbor? Klikněte ZDE


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čtyři šťastné Hvězdy tradičního Feng Shui pro rok 2023

Feng Shui v červnu 2023

Feng Shui pro rok 2023 - Velkovévoda Jupiter